Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı 2015-2016 Bütün Üniversite Öğrencileri ve Mezunlarına

date_range
12 Temmuz 2016 Salı
visibility
10132

Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına 2015-2016 Eğitim yılı ( Açıköğretim Öğrenci ve Mezunları Dahil ) Sınavsız İkinci Üniversite imkanı kontenjan sınırlaması olmadan, açıköğretim yöntemi ile eğitim veren tüm üniversitelerde ki tüm aöf bölümlerine sınavsız olarak direk kayıt imkanı verildi….Sınava girmeden aynı anda iki üniversite okumak, Sınavsız ikinci üniversite nedir? İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman? Sınavsız Üniversite Bölümleri, Hangi Üniversitelerde Sınavsız Okuyabilirim? Bütün Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Dahil ) 
Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın kayıt olabileceğimiz bir haktır.

Kimler Yararlanabilir;
 

  • Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ( açıköğretim dahil )
  • Örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler


İstedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere; Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans veya ön lisans bölümlerinin birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.

Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyorsanız yada mezun olduysanız, açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak kayıt olma hakkınız bulunmaktadır.

Bu sayede aynı anda örgünde okuyorken, hem Anadolu, hem Atatürk hemde İstanbul üniversitelerinin aöf bölümlerinde birden yani toplam 4 ayrı bölümde birden okuyabilirsiniz.

ÖNEMLİ ; Başvurmak İstediğiniz Üniversitede bir aöf bölümü okurken, aynı üniversitede başka bir aöf bölümüne başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. 
Açıköğretim Facebook sayfamıza katılmak için buraya tıklayın.

Kayıtları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi
2015-2016 eğitim yılı sınavsız ikinci üniversite kayıt işlemleri 09 Eylül 2015 Çarşamba başlayacak olup, 22 Eylül 2015 Salı günü 17:00'da son bulacaktır http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinden ”İkinci Üniversite” linkini tıklayarak ön kaydı yapıp, harç ücretini bankaya ödeyip, istenen evraklarla beraber size en yakın aöf bürosuna aynı tarihler içinde gidip kaydınızı tamamlayacaksınız.. ( Size En Yakın Aöf Bürosunu Öğrenmek İçin TIKLAYIN )

Anadolu Üniversitesi Aöf Bölümleri2015 yılında yeni açılan bölümlere ikinci üniversite kapsamında öğrenci alınıp alınmayacağı kesin belli olmadığından, bu bölümler listeye dahil edilmemiştir. Bölümlerin isimlerinin üzerine tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
 

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları

  1. Adalet
  2. Aşçılık  (Yeni)
  3. Bankacılık ve Sigortacılık
  4. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  5. Çağrı Merkezi Hizmetleri
  6. Çocuk Gelişimi  (Yeni)
  7. Dış Ticaret
  8. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  9. Emlak ve Emlak Yönetimi
  10. Ev İdaresi
  11. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  12. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  13. İlahiyat
  14. İnsan Kaynakları Yönetimi
  15. İşletme Yönetimi
  16. Kültürel Miras ve Turizm
  17. Laborant ve Veteriner Sağlık
  18. Lojistik
  19. Marka İletişimi
  20. Medya ve İletişim
  21. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  22. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  23. Özel Güvenlik ve Koruma
  24. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  25. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  26. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  27. Sosyal Hizmetler
  28. Spor Yönetimi
  29. Tarım
  30. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik  (Yeni)
  31. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  32. Turizm ve Seyahat Hizmetleri
  33. Yaşlı Bakımı  (Yeni)
  34. Yerel Yönetimler

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları

  1. Felsefe
  2. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (Yeni)
  3. Sağlık Yönetimi  (Yeni)
  4. Sosyal Hizmet  (Yeni)
  5. Sosyoloji
  6. Tarih
  7. Türk Dili ve Edebiyatı
  8. Yönetim Bilişim Sistemleri  (Yeni)

İktisat Fakültesi Lisans Programları 

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. İktisat
  3. Kamu Yönetimi
  4. Maliye
  5. Uluslararası İlişkiler

İşletme Fakültesi Lisans Programları 

  1. Havacılık İşletmeciliği  (Yeni)
  2. İşletme
  3. Konaklama İşletmeciliği
  4. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi  (Yeni)

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Aöf kayıt işlemleri her yıl olduğu gibi bu yılda iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

  • Anadolu Üniversitesi Aöf Kayıtları İçin Birinci Aşama; internet üzerinden ön kayıt, kayit.anadolu.edu.trweb adresinden kayıt türünüzün seçilerek istenilen bilgilerin girilmesi ve onaylanarak çıktıların alınması şeklinde gerçekleşmektedir.
  • Kayıtlarda İkinci aşama ise;Bankaya öğrenim gideri yani 2015-2016 açıköğretim harç ücretlerinin ödenmesi ve Aöf bürosuna giderek Üniversitenin bizden istediği evrakların teslimi ile gerçekleşecek ve kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Harç Ücretini, herhangi bir Vakıfbank şubesi, ATM'si veya internet bankacılığı üzerinden TC kimlik numaranızı ve kayıt olacağınız aöf bölümünü belirterek yatırmalısınız. Harç ücretini aöf bürolarına kesin kayıt için gitmeden önce ödemelisiniz.

Size en yakın aöf bürosunu öğrenmek için BURAYA TIKLAYIN.

2015 Açıköğretim Kayıtlarında İstenen Belgeler;

1 - İnternet Başvuru Belgesi 

  • ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )

2 - Fotoğraflı-İmzalı Form 

  • ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )

3 - Öğrenci Bilgi Formu 

  • ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )

4 - Öğrenim Belgesi 

  • ( Üniversite Diplomanız veya Geçici Mezuniyet Belgesi veya Yurtdışı Mezuniyet belgesi ile birlikte YÖK denklik belgesi )
  • ( Diplomanız yok veya kayıp ise mezun olduğunuz okuldan Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim Belgesi alacaksınız. ) 
  • ( Okuyan Öğrenciler İçin Öğrenci Belgesi: Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumunda önlisans programı veya lisans bölümüne kayıtlı olan öğrenciler, 2015-2016 öğretim yılında öğrenci olduğunu gösteren öğrenci belgesinin aslını kayıt belgesi olarak vereceklerdir. )

5 - Fotoğraf ( 4 ad.) 

  • Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır, başörtülü resimler kabul edilmektedir. ) 
  • Kayıt işlemlerinde, ÖSYM’de bulunan veya internet başvuru sırasında yüklediğiniz dijital fotoğraf kullanılacaktır. 
  • Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde, cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, kayıt için AÖF bürosuna giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Fotoğrafı yukarıdaki niteliklere uymayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.Dijital ortamda alınan fotoğrafların kayıt için uygun olmaması halinde, AÖF bürosu öğrenciden 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf isteyecektir. Bu fotoğrafların birbirinin aynısı olması gerekmektedir. 
  • Bu fotoğraflardan 2 adedini, internet başvuru sitesinden dökümünü aldığınız Fotoğraflı-İmzalı Form ile Öğrenci Bilgi Formuna yapıştırınız.
  • Kayıtlarda alınan fotoğraflar taranarak elektronik ortama aktarıldığından fotokopi, bilgisayar vb. yollarla çoğaltılmışfotoğraflar kabul edilmeyecektir.

Atatürk Üniversitesi
Sınavsız ikinci üniversite 2015-2016 eğitim yılı için Ön Kayıtlar 13.07.2015 / 09.10.2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Ön kayıtlar "obs.atauni.edu.tr/Kayit/AcikOgretim/ikinciUnvOnbilgiOnBilgi.aspx" Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Kesin kayıt ise evrakların 21.09.2015 / 11.10.2015 tarihleri arasında üniversitenin eline geçmesi ile yapılmış olacaktır. ( Evrakları posta veya kargo yolu ile göndereceksiniz. )

Harç Ücretlerinin Ödenmesi;Ön kayıt işlemi sonrasında herhangi bir Vakıfbank şubesine giderek harç ücretini ödeyeceksiniz. Harç ücretini öderken görevliye Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir. Harç ücreti ödemesini evrakları kargoya vermeden önce yapmalısınız.

Kayıt Evraklarının Kargo İle Gönderilmesi;Kayıt evraklarını anlaşmalı kargo firması olan YURTİÇİ KARGO ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 ERZURUM adresine kayıt tarihleri içinde üniversiteye ulaşacak şekilde göndermeniz gerekmektedir. İsteyen evrakları eldende teslim edebilir. İnternet üzerinden ön kayıt, açık öğretim materyal gideri ödemeleri ve evrak teslim işlemi,21.09.2015 / 11.10.2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Yurtiçi kargo ile yapılan sözleşme gereği, şubelerinden yapılan gönderimlerin protokol kapsamında değerlendirilebilmesi için Açıköğretim Fakültesine ait 250638179 alıcı kodunun kullanılması gerekmektedir.

Ata Aöf Kayıt için istenilen belgeler;1 - Kayıt Bilgi Formu (Öğrenci Bilgi Sisteminden yapılacak kayıt işlemi sonuna alınacaktır.)

  • Halen bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte olan ve Fakültemiz programlarını İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adaylarımızdan öğrenci belgesi,
  • Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler mezun oldukları kurumdan aldıkları önlisans veya lisans diplomalarının aslı ya da noter onaylı örneği ile kayıt yaptırabileceklerdir.


2 - 2 adet Vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar 4,5cm X 6cm boyutlarında olmalı ve fotoğrafların arkalarına TC kimlik numarası, ad ve soyad yazılmalıdır.)
3 - Askerlik Durum Belgesi; 1992 ve daha önce doğumlu erkek öğrencilerden
4 - Sağlık Kurul Raporu; Engelli öğrencilerimizin engel durumlarını belirtecek rapor.
5 - Birinci Dereceden Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları ise İlgili Kurumlardan Alınacak Durum Belgesinin Aslı ve Taleplerini Belirten Dilekçe

İstanbul ÜniversitesiSınavsız İkinci Üniversite Kapsamında 2015-2016 eğitim yılı Kayıtları 09 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında yapacaktır, Ön kayıt işlemlerini İnternet üzerinden İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU( Linke tıkladıktan açılan pencereden soldan "İkinci Diploma Kayıt" linkine tıklayacaksınız ). Kesin kayıt ise evrakların 09 Eylül - 16 Ekim tarihleri içinde harç ücretinin ödenmesi ve kayıt evraklarının kargo ile gönderilmesi sonrasında üniversitenin eline geçmesi ile yapılmış olacaktır. ( Evrakları posta veya kargo yolu ile göndereceksiniz. )

Harç Ücretinin Bankaya Yatırılmasıİstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlere ön kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencinin cep telefonuna gelen referans numarası ile birlikte Halkbank şubeleri veya ATM’lerine giderek, kayıt yaptırdığı bölümün materyal ücreti yatırılmalıdır. Kayıt harç ücreti ödenemez ise kesin kayıt işlemi gerçekleşmemektedir. Harç ücreti ödemesini evrakları kargoya vermeden önce yapmalısınız.

Kayıt Evraklarının Kargo İle Gönderilmesi;Ön kayıt yaptıran öğrencinin, aşağıda belirtilen kayıt evraklarını KARGO yoluyla göndermesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine teslim etmesi gerekmektedir. ( MNG Kargo İÜ AUZEF öğrencilerine indirim uygulamaktadır. )

ÖNEMLİ NOT: Kargo ile gönderilecek evraklarda son gönderim tarihi 16 Ekim 2015 Cuma günüdür. (Evrakları belirtilen tarihler aralığında kargo ile gönderen öğrencilerin işlemlerinde kargo gönderim tarihi dikkate alınacaktır.)

2015-2016 AUZEF Kayıt İçin istenen belgeler:1) Lise Diplomasının “Aslı gibidir.” onaylı fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı gibidir onaylı fotokopisi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz. “Aslı gibidir” MEB resmî okul müdürlükleri tarafından yapılabilmektedir. Noter onaylı olması zorunlu değildir.)
2) Nüfus cüzdan sureti veya Nüfus Cüzdanının –muhtarlık tarafından “Aslı gibidir.” onaylı önlü-arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)
3) Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesi. (1998, 1999, 2000….. ve sonrası doğumlu öğrencilerinden askerlik durum belgesi istenmeyecektir.)
4) 1 adet vesikalık fotoğraf. (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızı-soyadınızı ve TC kimlik numaranızı yazmayı unutmayınız)
5) Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu veya ATM çıktısı. (Ödemeler Öğrenci Otomasyon Sisteminden Referans Numarası alınarak Halk Bankasına yapılmaktadır.)

Bu işlemleri gerçekleştiren öğrencilerimizin kesin kayıtları tamamlandığında kesin kayıt bilgisi SMS olarak cep telefonlarına gönderilecektir.

GENEL KAYIT NOTU:- Anadolu Üniversitesi Kayıtları internetten ön kayıt ve bütün illerde bulunan aöfbüroları üzerinden kesin kayıt şeklinde,
- Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri ise internet üzerinden ön kayıt yapmakta evrakları ise kargo ile almaktadır.

Sınavlar Hakkında;- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarını her ilde hemen hemen bütün ilçelerde yüz yüze test usulü şeklinde yapmaktadır.
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ara sınav internet üzerinden, Final ve Bütünlemeler ise çeşitli illerde yüzyüze test usulü ile yapılmaktadır.
- İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ara sınav internet üzerinden, Final ve Bütünlemeler ise çeşitli illerde yüzyüze test usulü ile yapılmaktadır.

Lisans veya önlisans mezunları / öğrencileri hangi lisansa mı önlisansa mı kayıt yaptirabilecekler?- Lisans Mezunları veya Öğrencileri—– Önlisans veya Lisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.
- Önlisans mezunları veya Öğrencileri —– Sadece Önlisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.
Bu kural sadece İstanbul ve Atatürk Üniversitesi İçin Geçerlidir.
Anadolu Üniversitesinde Lisans yada Önlisans ayırımı yoktur, istediğiniz Aöf bölümüne kayıt olabilirsiniz.

İkinci Üniversite Kapsamında Askerlik Tecil İşlemleri;Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretim de ki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamayacaktır. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklardır.

Yani sınavsız ikinci üniversiteye kaydolanlar askerliklerini, okuyorlarsa okudukları okul üzerinden, mezunlarsa diplomaları ile tecil ettirebilirler. Veya kayıt olduktan sonra mevcut bölümden kaydınızı sildirerek aöf den askerlik tecilinizi yaptırabilirsiniz. 

İkinci Üniversite Kapsamında Kimler Başvurabilir;
- Örgün öğretimin herhangi bir programına ÖSYM tarafından yerleştirilenler ile bu programlardan mezun olanlar. ( 2015 YGS-LYS sınavları ile örgün bir üniversiteye veya açıköğretime kayıt olanlarda başvurabilir )
- Açıköğretim şeklinde eğitim veren üniversitelerde öğrenci olan veya mezun olanlar.
- ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler.
- Yükseköğretim kurumları tarafından yapılan yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler.
- Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar.
- Halen Kayıtlı Durumda Olan Açıköğretim Öğrencileri.
- Herhangi Bir Açıköğretim Bölümü Mezunları.

İkinci Üniversite Kapsamında Kimler Başvuramaz
- Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler,
- Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamadan kaydı silinenler,
- Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar,
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.

Harç Ücretleri Ne Kadar ?
Sınavsız ikinci üniversite için ödenecek olan harç miktarları normal eğitimle aynı olacaktır. Devletin katkı payını kaldırması ile sadece Kitap, Sınav ve Eğitim giderleri alınmaktadır.

  • Anadolu Üniversitesinde 205tl
  • Atatürk Üniversitesinde 290tl
  • İstanbul Üniversitesinde 370tl'dir.

BİR YORUM YAZIN

person
email

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı
25 Mayıs 2024 Cumartesi