İnternet Tabanlı (Online) Sınavlar Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

date_range
19 Nisan 2020 Pazar
visibility
2114
  1. Neden internet tabanlı ortamlarda bir sınav uygulanıyor?
    Cevap: Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) COVID-19 salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi kararı gereği; virüs nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önleme amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavının internet ortamında yapılması karan alınmıştır.
  2. Sınava nasıl katılabilirim?
    Cevap: www.anadolu.edu.tr adresindeki “Açıköğretim Sistemi Sınav Girişi” linki tıklanarak sınava giriş yapılabilir.
  3. Sınava nereden katılabilirim?
    Cevap: Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
  4. Sınava ne zaman katılabilirim?
    Cevap: Sınava 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında dilediğiniz zaman girebilirsiniz.
  5. İnternet bağlantısı olan bilgisayar, cep telefonu vb. sahip değilsem ne yapmalıyım?
    Cevap:  6-7-8 Nisan tarihlerinde 0 850 200 4610 numaralı çağrı merkezimizi arayarak istediğiniz büromuzda sınava girmek için randevu alabilirsiniz.
  6. Tüm derslerimin sınavlarına aynı anda girmek zorunda mıyım?
    Cevap: Hayır. Karşınıza çıkan menüde aldığınız dersler yer almaktadır. Bu derslerden hangisini seçerseniz onun sınavına başlarsınız. Kalan derslerinizin sınavlarına 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında, istediğiniz günlerde girmeniz mümkündür.
  7. Sınav süresi ne kadar?
    Cevap: Her bir dersin sınavı 20 sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 30 dakikadır.
  8. Bir günde en fazla kaç dersin sınavına girebilirim?
    Cevap: Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
  9. Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi vb. çeşitli problemler yaşanırsa ne olacak?
    Cevap: Bu aksaklık yaşandığı esnada hangi soruda kaldıysanız ve ne kadar süreniz kaldıysa sisteme tekrar giriş yaptığınızda kaldığınız yerden, kalan süreniz ile devam edebilirsiniz.
  10. Bir soru için mutlaka 1,5 dakika ayırmak zorunda mıyım?
    Cevap: Hayır. Ders için verilen 30 dakikalık süreyi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
  11. Cevapladığım şıkkı değiştirebilir miyim?
    Cevap: Sorularınızın cevaplarını onaylamadan önce işaretlediğiniz şıkta değişiklik yapabilirsiniz.
  12. Boş bıraktığım soruya geri dönebilir miyim?
    Cevap: Hayır. Bunun nedeni sınav güvenliğidir.
  13. Randevu aldığım büroda Covid-19 için gerekli tedbirler alındı mı?
    Cevap: Tekil olarak içeri alınacağınız bürolarımızda büroya giriş esnasında sizlere dezenfektan, eldiven ve maske verilecek ve sınav görevlimiz sizlere yardımcı olacaktır.
  14. Randevu aldığım dersin sınavına gitmezsem ne olur?
    Cevap:  Randevu alıp sınavına katılmadığınız ders için büroda sınava girme hakkını kaybetmiş olursunuz.
  15. Refakat ihtiyacı olan engelli bir öğrenciyim, ne yapmalıyım?
    Cevap: AOS Destek ekibimiz bu durumdaki öğrencilerimizi tek tek telefonla arayacaklar ve talep etmeleri durumunda öğrencilerimizin konutlarında sınav sırasında kendilerine refakat edeceklerdir.
  16. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü öğrencilerimizin sınavları nasıl yapılacaktır?
    Cevap:  Cezaevlerinde internet ve diğer ekipmanların kullanımı söz konusu olmadığından bu öğrencilerimizin sınavları ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir.
  17. Sınavda herkese aynı sorular mı sorulacak? Kişiye özel soru nedir?
    Cevap:  Sınavda herkese aynı soru sorulmayacaktır. Kişiye özel soru, soruların zorluk derecesinin bilimsel olarak belirlendiği farklılaştırılmış soruları ifade eder. Bunun için AOS Sistemi yeterli sayı ve nitelikte soruya sahiptir.
  18. Geçmiş sınavlarda sorulmuş sorular çıkacak mı?
    Cevap:  AOS sistemi Test Araştırma Birimi bu sınav için normal sınav sürecinde hazırladığı soru miktarının çok daha üstünde bir miktarda soru hazırlamıştır.
  19. Bu sınavda da A yanlış 1 doğruyu götürür mü?
    Cevap:  Evet. Bu karar Yüksek Öğretim Kurulu’nun Açıköğretim ile ilgili kalite çalışmalarının sonucunda ortaya koyduğu bir kriterdir.
  20. Etik ihlal durumunda hangi işlemler yapılır?
    Cevap: Anadolu Üniversitesi Mevzuatı gereği bu ihlalleri yapanlara çeşitli cezalar uygulanacaktır.
  21. Örnek ekran ve demo görüntüleri ne zaman paylaşılacak?
    Cevap: Bu bilgiler için resmi hesaplarımızı takip ediniz.
  22. Sınava girebilmek için bilgisayar ve benzeri araçlara herhangi bir program ya da uygulama indirip yüklemeli miyim?
    Cevap: Hayır, herhangi bir uygulama yüklemenize gerek yoktur.
  23. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
    Cevap: Sınav sonuçları yasal olarak en erken sınav bitiminden yani 7 Mayıs tarihinden 3 gün sonra açıklanabilir.
  24. Bürolarda sınava girmek için aldığım randevu tarihini değiştirebilir miyim?
    Cevap: Hayır. Bu durumda tüm randevular etkileneceği için tarih ve saat değişikliği yapmak mümkün değildir.
  25. Refakatçi talep eden öğrenciler tüm derslere ait sınavlara aynı günde girmek zorunda mıdır?
    Cevap: Hayır. Bu öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi sınavlarına 18 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında istedikleri farklı gün ve saatlerde girebilirler.
  26. Staj zorunluluğu olan önlisans ve lisans programlarının staj uygulaması devam edecek mi?
    Cevap: Hayır. Staj uygulamaları daha sonra ilan edilecek zaman diliminde yapılacaktır.
  27. Okul Öncesi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği lisans programları “Öğretmenlik Uygulaması” ve “Topluma Hizmet Uygulaması” dersleri devam edecek mi?
    Cevap: Hayır. Bu derslerinin telafisi Milli Eğitim Bakanlığı duyurusuna istinaden okullar açıldıktan sonra yoğunlaştırılmış bir şekilde yapılacaktır.
  28. Çocuk Gelişimi Önlisans Programı ‘Kurum Uygulamaları’ dersi devam edecek mi?
    Cevap: İlgili öğrenciler bu dersin teorik kısmına yönelik olarak 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasındaki online ara sınava katılacaklardır. Ancak dersin uygulama kısmı okullar açıldıktan sonra yoğunlaştırılmış olarak yapılacaktır.
  29. Sosyal Hizmet Lisans Programı ‘Sosyal Hizmet Uygulamaları-ir dersi devam edecek mi?
    Cevap: İlgili öğrenciler bu dersin teorik kısmına yönelik olarak 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasındaki online ara sınava katılacaklardır. Ancak dersin uygulama kısmı daha sonra açıklanacak tarihlerde ilgili kurum ve kuruluşların çalışma takvimleri dikkate alınarak yapılacaktır.
  30. Uzaktan eğitim önlisans programı laboratuvar dersleri devam edecek mi?
    Cevap: Bu dersler 22 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacağından şu anda bir değişiklik söz konusu değildir. Herhangi bir erteleme durumunda öğrencilerimize bilgi verilecektir.
  31. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programındaki klasik sınavlar yapılacak mı?
    Cevap: Yüz yüze yapılan bu sınavlar ertelenmiştir. Bu sınavlar 18 Nisan-7 Mayıs arasında yapılacak online ara sınavlar kapsamında değildir.
  32. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans programı laboratuvar derslerinin durumu ne olacak?
    Cevap: 13-17 Nisan ve 1-5 Haziran dönemi dersleri ertelenmiştir. Yaz dönemi için belirlenen diğer haftalarda şu an için bir değişiklik yoktur. Söz konusu haftaları seçen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için yaz dönemindeki diğer haftalarda dersleri almaları sağlanacaktır. Herhangi bir erteleme durumunda öğrencilerimize bilgi verilecektir.

Tüm bilgileri bağlantıdaki YouTube videosundan izleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

person
email

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM