Aöf Ders Çalışma Yöntemleri
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ders kitaplarına nasıl çalışırım, ders çalışma stratejim nasıl olmalı, kitaplar dışında hangi kaynaklardan yararlanabılırım v.b. sorularınızı yanıtını, madde madde anlatmaya çalışacağım.
- Açıköğretim Fakültesi kitapları bizlerin kaynak kitapları, Sınavlardan sadece ve sadece aöf kitaplarından soru çıkar,
- Şuan ders çalışmaya biran önce başlamanızi şiddetle tavsiye ediyorum, Eylül’ün 15 inde başladığımızı düşünürsek hergün 1 ünite okuyup önemli olan yerleri yazarak öğrenmeyi seven arkadaşlarım yazarak çalışmalı, yazmayı sevmeyen arkadaşlarım çizerek çalışmalı, okumak önemli değil okuduğumuzu anlamalısınız.
- Ara sınav da kitabımızın yarısından sorumluyuz, 10 ünite varsa 5 üniteden sorumluyuz, ara sınav notumuzun % 30 unu etkileyecek , dönem sonu sınavı %70 ini, ilerleyen günlerde bu durumu daha net anlatacağım.
- Her gün bir ünite çalıştığımızı düşünürsek 5 günde ara sınav için sorumlu olduğumuz ilk 5 üniteyi bitirmiş oluyoruz. Üstten ders alan veya alttan dersi olan arkadaşlarım sizler günde 2 ünite bitirmeniz gerekecek.
- Benim en önemli kırtasiye kaynağım fosforlu kalemlerim, önemli olduğunu düşündüğüm yerleri fosforlu kalemle çiziyorum.
- Yukarıda belirttiğim gibi eylül 15’te başlarsak 45 gün sonra Ekim 25 itibari ile tüm derslerimizin konularını bitirmek zorundayız ki, tekrar yapmaya zamanımız olsun.
- Tabi aöf kitaplarının sonlarında ki her ünitenin özetlerini de okumanız önemli, her ünitenin sonunda kendimizi sınayalım testleri var aöf sınavlarında muhakkak ki 1 kaç tane çıkar.
- 1 ünite bitirip hemen ders çalışmayı bırakmıyoruz, o ünite ile ilgili muhakkak yardımcı kitap edinmenizi öneririm, o gün çalıştığımız aöf kitabının ünitesini, yardımcı kaynak kitabından da hem konu özetlerini hemde soruları muhakkak çözmeniz gerekecek. Çünkü aöf kitaplarında soru sayısı çok az, ama yardımcı kaynak kitaplarda soru sayıları ve tutturulma olasılığı çok ama çok yüksek.Şu yayını alın diyemem ama benim kullandığım kaynak kitabım var ve gerçekten çok memnunum.
- Aöf nin çok güzel uygulamaları var, e-seminerlerle hocalar canlı olarak belirli günlerde canlı anlatım yapıyorlar veya o an izleyemezsek başka bir gün hangi üniteyi izlemek isterseniz o üniteyi açıp izleyebilirsiniz.Ben buradan çok faydalandım. e-Seminer
- Aöf’nin bir başka güzel uygulaması e-öğrenme portalı var. Buradada konuların slayt gösterimleri var, zamanı olan arkadaşlarım burayıda incelemeli, Açıköğretim e-Öğrenme Portalı
- Arkadaşlarım aöf’de ders çalışmaz iseniz kesinlikle geçemezsiniz, yukarıda ki uygulamaları kendinize bir ders çalışma tablosu oluşturabilirsiniz.
Önerilerimiz
a.) Fosforlu kalem ile çizmiş olduğum yerleri tekrar tekrar okudum, ama bu sefer günde 2 ünite bitirdim.
b.) Aöf e-seminer ve aöf e-öğrenme linklerini tekrar tekrar yüklemiş oldukları videoları tekrar tekrar izledim,
c.) Yardımcı kaynaklarda ki soruları önemli olduğunu düşündüğüm soruları yıldız işareti yaptım ki daha sonra tekrar bakmak için
d.) Aöf okuyan arkadaşlarımızi çoğu bölümün özetlerini düzenleyip burdan atıcaz çok yararlı olacak, Onlara bakmanızı ve çıktılarını alabilirseniz çıktılarını alıp ders çalışmanızı tavsiye ederim
e.) Bol bol soru çözmenizi öneririm
f.) Yazarak çalışmayı seven arkadaşlarım muhakkak yazarak çalışın, o şekilde insan daha güzel anlayabiliyor.
g.) Ders çalışmayı seven arkadaşlarım, paylaşım yaparken hangi bölüm ve hangi dersin paylaşımını yaptığını yazarsa ve özenli, düzenli olmak şartıyla grupta paylaşabilir
Umarım sizlere yararlı olur. Bunları uygulayan kişi kesinlikle başarılı olacaktır.
Bunun dışında önerisi olan arkadaşlar varsa, konunun altına önerilerini yazabilirler.
Ara ve final sınavlarında tüm arkadaşlara aofsoru.com olarak başarılar dileriz.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
-
2023-2024 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu
date_range 6 Gün önce comment 1 visibility 1151
-
YKS Ek Yerleştirme İle Yerleşen Adayların Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt Duyurusu
date_range 6 Gün önce comment 0 visibility 59
-
2023-2024 Öğretim Yılı YKS İle Yerleşen Adayların Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt Duyurusu
date_range 28 Ağustos 2023 Pazartesi comment 0 visibility 747
-
2023-2024 Öğretim Yili İlk Kez Kayit Yaptiracak Adaylarin Ödeyeceği Tutarlar
date_range 28 Ağustos 2023 Pazartesi comment 0 visibility 792
-
2022-2023 Yaz Okulu Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı!
date_range 3 Ağustos 2023 Perşembe comment 0 visibility 2181
-
Başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor? Görüntüleme : 21141
-
Bütünleme sınavı neden yapılmamaktadır? Görüntüleme : 11784
-
Akademik durum neyi ifade ediyor? Görüntüleme : 10492
-
Harf notlarının anlamları nedir? Görüntüleme : 9974
-
Akademik yetersizlik uyarısı ne anlama gelmektedir? Görüntüleme : 8116