Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programı Sosyal Hizmet Uygulaması I Dersinin İşleyişi

date_range
16 Ekim 2019 Çarşamba
visibility
619

Sosyal Hizmet Uygulaması I ve II dersleri, öğrencilere uygulama yapılan kurum ve kuruluşların çalışma ortamlarını tanıma, deneyim edinme, alanında uzman sosyal çalışmacıları görev başında gözlemleme, başvuru sahipleriyle görüşme yapma, kuruluşlarda hazırlanan belgeleri inceleme, müdahale raporu hazırlama ve sahada uygulama yapma olanağı sağlamaktadır. Öğrenciler uygulama dersleri ile sosyal çalışmacı adayı olarak mesleğin gerektirdiği rol ve işlevleri yerine getirmeye yönelik bilgi ve becerileri kazanmaktadır.

  1. Uygulama dersinde, fakültemizin ilgili dersler için hazırladığı formlar ve etkinlik raporları kullanılır.
  2. Uygulama dersi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Akademik Takvimine göre yürütülür.
  3. Uygulama dersi ilgili Bakanlığa bağlı kurum/kuruluşların sosyal hizmet birimlerinde "kuruluş danışmanı (sosyal çalışmacı)" rehberliğinde yürütülür.
  4. Uygulama dersi haftada 1 (bir) gün (8 saat) olmak üzere toplam 12 uygulama haftasından oluşur. Öğrenci dönem boyunca “başlama formu” ve “tamamlama formu” da dâhil olmak üzere toplam 12 etkinlik raporunu e-Portfolyo sistemine yüklemesi gerekmektedir. Başlama ve tamamlama formları sisteme yüklenmesi zorunlu etkinlik raporlardır.
  5. Öğrenci uygulama süreci boyunca en fazla 1 (bir) uygulama günü devamsızlık yapma hakkına sahiptir. Bu durumunda, geçerli ve haklı nedenini belirterek “tam teşekküllü bir hastaneden alınmış bir haftayı geçmeyen sağlık raporu” ile belgeleyen öğrenci, yapamadığı etkinliğini ilgili uygulama dönemi içinde telafi edebilir. Devamsızlık yapan ancak ilgili hafta için sağlık raporu göndermeyen öğrenci telafi uygulamasından yararlanamaz ve söz konusu etkinlikten puan alamaz. Bu durum öğrencinin başarı notunu olumsuz etkileyecektir.
  6. Uygulama dersine katılmayan, uygulamalarını tamamlamayan ve/veya uygulama raporlarını belirlenen tarihlerde e-Portfolyo sistemine yüklemeyen öğrenciler ilgili dersten başarısız sayılır.
  7. Öğrencinin uygulama süreci boyunca e-Portfolyo sistemini, AÖF duyurularını ve Fakülte tarafından gönderilen sms’leri düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. 
  8. Uygulama gününün resmi tatile rastlaması halinde öğrenci, kuruluş danışmanı ile birlikte planlayacağı aynı hafta içinde farklı bir günde uygulamaya gitmeli ve etkinlik raporunu e-Portfolyo sistemine yüklemelidir. 
  9. Öğrencinin hazırladığı etkinlik raporları özgün olmalıdır. İnternetten alınan ya da diğer öğrenciler ile aynı içeriğe sahip raporlar (grup çalışması raporları dışında), öğrenci uyarılmaksızın değerlendirmeye alınmaz. Bu durum için öğrenciye bir telafi hakkı tanınmaz. 
  10. Öğrenci, uygulama dersleri süresince Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine; uygulamaları yaptığı kurumun çalışma ilkelerine ve yasal düzenlemelere uymak zorundadır.
  11. Uygulama dersleri 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında değildir. Söz konusu programda staj dersi de bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenci için 5510 sayılı yasa gereği İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası yapılmamakta, herhangi bir ücret ödenmemekte, öğrenci ile bir sözleşme imzalanmamaktadır.
  12. AÖF Dekanlığı; gerekli gördüğü durumlarda uygulama derslerinin amacına ve kurallarına uygun yürütülmesi için izleme yapabilir veya uygulama derslerinin yürütüldüğü birimlerden işleyiş hakkında bilgi isteyebilir.

AÖF Sosyal Hizmet Uygulaması I Dersi 2019-2020 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi 

BİR YORUM YAZIN

person
email

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Bahar Dönemi Ara Sınavı
23 Mart 2024 Cumartesi