Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bandrol Yapıştırma Uygulaması
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2015-2016 yılından itibaren bandrol uygulamasını kaldırdığını açıkladı. AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, Hali hazırda şu anda Açıköğretim Sistemi’nde şuanda yaklaşık 1,5 milyon aktif, 1,4 milyona yakın da pasif öğrencinin yani toplamda Yaklaşık 3 milyon öğrencinin kimliğinin mevcut olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Okur
“Biz, Açıköğretim öğrencilerimizin öğrenim hayatlarında hangi dönemler okuduklarını tespit edebilmek açısından yıllardır kimliklerin arkasına bandrol uygulaması yapıyorduk. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu bandrol uygulamasının çok da zaruri olmadığını ve bunun öğrenciler açısından da bir artısı olmadığının analizini yaptık. Öğrenci kimliklerinde bandrol olmadığı için sınavlardan çıkartılan öğrencilere de şahit olduk. Bu öğrencilerimizin mağduriyetlerini de bir anlamda gidermek için bu projeyi hayata geçirdik” dedi.
"BANDROL UYGULAMASININ KALDIRILMASI ÖĞRENCİLER AÇISINDAN YARARLI OLACAK"
Yrd. Doç. Dr. Okur, bandrol uygulamasının kaldırılmasının öğrenciler açısından herhangi sıkıntıya sebebiyet vermeyeceğini belirtti.
Yönetim kurulu kararı gereği 2015-2016 yılından itibaren artık Açıköğretim fakültesi öğrencilerinin öğrenci kimlik kartlarına bandrol yapıştırılmayacak. Dolayısıyla bandrol zorunluluğu ortadan kalkıyor.
Yeni uygulamayla birlikte 2015-2016 yılından itibaren Bandrol olmadığı için sınavlara alınmama gibi bir sıkıntı da yaşanmayacak. Bandrol yapıştırma uygulamasının kaldırılması herhangi bir hak kaybı veya sıkıntıya neden olmayacak, örneğin öğrenci kartındaki bandrolü göstererek belediyelerden paso kart/öğrenci kartı almak isteyenler zaten eskiden de mutlaka aktif öğrenci olduklarını gösteren ve bürolardan alınan öğrenci belgesini temin etmek zorundaydı. Yrd. Doç. Dr. Okur, "Kurumlar paso kartı için ıslak imzalı, bürolardan temin edilen öğrenci belgesini istiyorlar. Dolayısıyla bizim bandrolleri kaldırmamızın öğrencilerimiz açısından hiçbir yan tesiri yok. Tam tersi olumlu tesiri var” diye konuştu.
"AÖF ÖĞRENCİLERİ AÇIKÖĞRETİM KİMLİĞİ OLMADAN DA SINAVLARA GİREBİLECEKLER”
Mevcut sisteme göre öğrencilere sınavlara girerken 3 belge ile sınava girebiliyorlardı. Bunlar “sınav giriş belgesi, açıköğretim kimliği ve nüfus cüzdanı. Bu 3 üç belgeden herhangi bir tanesi olmadan öğrencileri sınava alınmıyordu. Ancak ancak bandrol yapıştırma uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte; fotoğraflı sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanıyla çok rahat sınavlara girebilecekler.” Yani öğrenciler fakülte tarafından verilen öğrenci kartı olmadan da sadece sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı ile birlikte sınava girebilecektir.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
-
2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu
date_range 7 Ekim 2024 Pazartesi comment 1 visibility 691
-
2024-2025 YKS Ek Yerleştirme İle Yerleşen Adayların Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt Duyurusu
date_range 24 Eylül 2024 Salı comment 1 visibility 391
-
Çıkmış Soruları Gönder Para Kazan!
date_range 10 Eylül 2024 Salı comment 5 visibility 2342
-
2023-2024 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavı Sonuçları Açıklandı!
date_range 27 Ağustos 2024 Salı comment 0 visibility 689
-
2024-2025 Öğretim Yılında İlk kez Kayıt Yaptıracak Adayların Ödeyeceği Ücretler
date_range 20 Ağustos 2024 Salı comment 0 visibility 2630
-
Başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor? Görüntüleme : 25328
-
Bütünleme sınavı neden yapılmamaktadır? Görüntüleme : 14358
-
Akademik durum neyi ifade ediyor? Görüntüleme : 12393
-
Harf notlarının anlamları nedir? Görüntüleme : 12354
-
Akademik yetersizlik uyarısı ne anlama gelmektedir? Görüntüleme : 10241