Aöf Kayıt Yenileme İşlemleri ve Tarihleri
Üniversiteler zorunlu öğretim kapsamında eğitim veren kurumlar değildir. İster devlet üniversitesi, ister özel bir üniversite okuyor olun, belli harçları ödemeli ve uygun tarihlerde kaydınızı yenilemelisiniz. Aöf programları da birer yüksek öğretim programıdır ve örgün eğitim veren bölümlerden farklı zamanlarda, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde ilan edilen Aöf kayıt tarihleri içerisinde Aöf kayıt yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir. Aöf tarafından her yıl ilan edilen eğitim ücretlerinin bankaya yatırılmasını takip eden Aöf kayıt tarihleri içerisinde, online veya şahsen bürolardan gerçekleştirilen Aöf kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirerek sizin için ayrılan kontenjan içerisinde hala bulunma iradesine sahip olduğunuzu gösterir ve programlara devam edebilirsiniz.
Değindiğimiz gibi, yüksek öğretim programlarının devam mecburiyeti yoktur. Daha doğrusu, kayıt mecburiyeti bu programlarda bulunmaz. Keyfi olarak programın terk edilmesi durumunda ise, bir başka öğrenci adayının kontenjanı gasp edilmiş olabilir. Aöf ve diğer tüm okullarda sınırlı kontenjanla çalışılır. Esasında Aöf belli bir kontenjandan ziyade öğretim döneminin planlanması için öğrenci sayısının net olmasını sağlamak üzere Aöf kayıt tarihleri belirler. Belirlenen tarihlerde eğitim ücretlerini yatırıp, Aöf kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrenci sayısına göre eğitim materyali tesis edilir ve sınav merkezleri buna göre planlanır. Aksi takdirde nüfusu milyonları bulan Aöf içerisinde uygulanmayacak Aöf kayıt tarihleri nedeniyle ciddi planlama hataları ortaya çıkabilecek ve sonuçları çok ciddi olabilecektir. Bu nedenle Aöf kayıt yenileme tarihleri içerisinde işlemlerin tamamlanması çok önemlidir. Tarih herhangi bir şekilde kaçırıldığında bunun bir telafisi söz konusu olmamaktadır.
Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.
Şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yeni şifrenizi; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bölümündeki “Şifre Hatırlatma” bağlantısından, 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini sistemlerimizdeki kayıtlı cep telefonu numaranızla arayarak veya size en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirsiniz. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler.
Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.
Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi 0850 200 46 10-19 (10 hat) ya da 444 10 26
-
2023-2024 Güz Dönemi Ara (Vize) Sınavı Sınav Bilgilendirmesi
date_range 11 Saat önce comment 1 visibility 1007
-
2023-2024 Güz Ara Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı!
date_range 6 Gün önce comment 0 visibility 1355
-
AÖF Sınavları İçin Ders Çalışma Taktikleri Nelerdir?
date_range 21 Kasım 2023 Salı comment 13 visibility 12694
-
2023-2024 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu
date_range 28 Eylül 2023 Perşembe comment 5 visibility 3310
-
YKS Ek Yerleştirme İle Yerleşen Adayların Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt Duyurusu
date_range 28 Eylül 2023 Perşembe comment 0 visibility 1182
-
Başarı notu nedir, nasıl hesaplanıyor? Görüntüleme : 21888
-
Bütünleme sınavı neden yapılmamaktadır? Görüntüleme : 12229
-
Akademik durum neyi ifade ediyor? Görüntüleme : 10866
-
Harf notlarının anlamları nedir? Görüntüleme : 10439
-
Akademik yetersizlik uyarısı ne anlama gelmektedir? Görüntüleme : 8394