aofsoru.com

Lojistik Bölümü Hakkında Genel Bilgiler

Programın Amaçları

Lojistik Önlisans Programının amacı, global boyutu ile incelendiğinde nitelikli ara eleman ihtiyacı günden güne artan sektör durumundadır. Bu bağlamda program sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve becerilere sahip, etik ilkelere saygılı, elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. ?

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Lojistik Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esasları"na göre belirlenir.

Mezuniyet Koşulları

Lojistik Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Lojistik Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Lojistik Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Lojistik Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesinin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan İktisat ve İşletme Fakültelerinin;

  • İktisat
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği

lisans programlarının 5. yarıyılına sınavsız olarak dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.

Yine bu programdan mezun olan öğrenciler, örgün öğretim yapan 4 yıllık Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi gibi bölümlere dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

İş Olanakları

Lojistik Önlisans Programını başarı ile tamamlayan Lojitisyenlerin çalışma alanı oldukça geniş olup; tüm kamu ve özel kuruluşlarda, özellikle gümrükleme, depolama, dağıtım, taşımacılık gibi hizmet sektörüne ilişkin alanlarda şirketlerin, lojistik, dış ticaret, finans ve pazarlama departmanlarında, özellikle ithalat ve ihracat firmalarında, gelecek vaat eden pozisyonlarda çalışabilmektedirler.

Yukarı Git

Sosyal Medya'da Paylaş

Facebook Twitter Google Pinterest Whatsapp Email