2017 DGS Tercihleri Başladı!

date_range
20 Eylül 2017 Çarşamba
visibility
2791

ÖSYM 2017 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih işlemleri hakkında tüm merak edilenler haberimizde. Ön Lisans programlarını tamamlayan öğrenciler, lisans programlarına geçiş yapmak için Dikey Geçiş Sınavı'na girdiler. ÖSYM DGS tercih tarihlerini ve kılavuzunu yayımladı. Adaylar DGS tercihleri için ÖSYM AİS sayfasında gelecek açıklamaları bekliyor. Peki 2017 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercih işlemleri nasıl yapılacak? İşte DGS tercih işlemleri detayları ve tercih kılavuzu…

ÖSYM DGS TERCİH TARİHLERİ

ÖSYM tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir;

2017 DGS tercih işlemleri, 19 Eylül 2017 tarihinde başlayacak, 26 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek'te yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

TERCİH İŞLEMLERİ DETAYLARI

Tercih işlemleri 19-26 Eylül 2017 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2'de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN SAYFAYI ZİYARET EDİN!
http://www.osym.gov.tr/TR,13369/2017-dgs-tercih-kilavuzu-ve-bilgileri.html

BİR YORUM YAZIN

person
email

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Bahar Dönemi Ara Sınavı
23 Mart 2024 Cumartesi