Sıkça Sorulan Sorular

SORU

Bedelli askerlikten yararlanıyorum, sınava katılamayacağım sınava girebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Görüntüleme : 2680

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz ve bahar dönemlerinde ara sınav ve dönem sonu sınavı olmak üzere kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takvimde belirlenmiş merkezi sınavları, 81 il 29 ilçe olmak üzere toplam 111 sınav merkezinde yapılmaktadır. Bu sınavlar her dönemde yaklaşık olarak 9.000 binada, 140.000 salonda, 450.000 görevliyle, tüm öğrencilerimize (oturum bazında düşünüldüğünde 3.000.000' un üzerinde öğrenci) için gerçekleştirilmektedir.

Açıköğretim sistemiyle öğretim yapılan fakültelerde kayıtlı öğrencilerin sınav takvimi öğretim yılı başında tespit edilip Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla kabul edilerek www.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilen "Açıköğretim"-"Akademik Takvim" bağlantısında ve AÖF bürolarında ilan edilmektedir.

Sınavlar tüm Türkiye ve KKTC'de aynı zamanda cumartesi ve pazar günleri merkezi sistemle yapılmaktadır. Sınav tarihleri Millî Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM ile birlikte belirlendiğinden, diğer hafta sonlarında bu kurumların da sınavları bulunduğundan, ilan edilen sınav tarihleri dışında sınav yapılması mümkün değildir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 12'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında ise "Her ne sebeple olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz." denilmektedir.

Yapılan sınavlarda hazırlanan sorular sistemde yer alan yaklaşık 1250 ders için eşdeğer sorulardan oluşmaktadır. Bedelli askerlik hakkından yararlandığı için merkezi sınavlarımıza giremeyen öğrenci gruplarına mazeret sınav hakkı tanınması sistemin özüne aykırı olarak; sınav organizasyonu, eşdeğer sınav sorusu oluşturma, lojistik ve değerlendirme süreçleri açısından uygulanabilir değildir.

​Buna göre; bedelli askerlik yapan öğrencilerin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Akademik Takviminde yer alan sınav tarihlerinde bulundukları birlikler tarafından idari izinli sayılarak ilgili ilde sınava katılabilmeleri için sınav merkezi değişiklikleri yapılmıştır.

Bu nedenle ilgi başvurunuzdaki talebiniz hakkında yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

© AÖF SORU 2014 - 2024
aofsoru.com