Ev İdaresi Bölümü Hakkında Genel Bilgiler

Dersleri Listele

Programın Amaçları

Ev İdaresi Önlisans Programı, bireyin kişisel yaşamında ve ev ortamında gerek kendisiyle gerek aile bireyleriyle gerekse sahip olduğu tüm kaynaklarla en etkili biçimde sağlık ve ekonomi ilkelerine uygun bir biçimde etkileşmesini sağlamak için gerekli olan güncel bilgi, yetenek ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda Ev İdaresi Önlisans Programı, hem evin hem de evin işlerini üstlenen kurumların yönetimi alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Ev İdaresi Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esasları"na göre belirlenir.

Mezuniyet Koşulları

Ev İdaresi Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Ev İdaresi Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Ev İdaresi Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesinin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan İktisat ve İşletme Fakültelerinin;

  • İktisat
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği

lisans programlarının 5. yarıyılına sınavsız olarak dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.

Yine bu programdan mezun olan öğrenciler, örgün öğretim yapan 4 yıllık Aile ve Tüketici Bilimleri gibi bölümlere dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

İş Olanakları

Ev İdaresi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar hastane, kreş, otel, huzurevi gibi alanlarda hizmet veren özel ve kamu kuruluşlarda işletmecilikte önemli yeri olan kurum ve ev idareciliğiyle tüketicinin korunmasına ve eğitimine yönelik araştırma ve eğitim görevlerini yaparlar.

© AÖF SORU 2014 - 2025
aofsoru.com